Vaste Jacuzzi

De traditionele vierkante vaste Jacuzzi of bubbelbad is de meest gangbare en verkochte variant van een bubbelbad of buiten spa. Dit bubbelbad bestaat uit 1 compartiment en is leverbaar in verschillende formaten. Het bubbelbad kan uitgevoerd worden met diverse opties waaronder: hydrotherapie, aromatherapie, LED verlichting, audio en specifieke jets naar wens. Ook zijn deze bubbelbaden, afhankelijk van de prijs en kwaliteit, vaak voorzien van een ozonator om het water schoon en gezond te houden. Dit type bubbelbad kan het hele jaar gebruikt worden, dus ook in de winter, en wordt doorgaans het gehele jaar tot 38 graden verwarmt.

Wat kost een vaste Jacuzzi?

De prijzen voor vaste Jacuzzi’s of bubbelbaden variëren van 3.000 euro tot wel meer dan 10.000 euro afhankelijk van het merk, model en de opties. Indien er goedkopere varianten aangeboden worden moet u zich afvragen welke concessies er gedaan worden op bijvoorbeeld de kwaliteit van onderdelen en de isolatie van de kuip. Een slechte isolatie kan u 100-en euro’s op jaarbasis extra kosten, dus ook hier geldt goedkoop is vaak duurkoop. Verder zult u kosten moeten maken voor het voorbereiden van de ondergrond waar de vaste Jacuzzi op geplaatst wordt. Zeker bij de grotere modellen voor 8 personen loopt het totaal gewicht van een gevuld bad flink op. Zorg dus voor een goede stevige ondergrond wat niet kan verzakken.

Vaste Jacuzzi in de tuin 2

Waar moet de vaste Jacuzzi geplaatst worden?

Bij voorkeur plaatst u de vaste Jacuzzi dicht bij huis zodat u maar een kleine afstand hoeft te overbruggen om gebruik te maken van uw bubbelbad. Vooral in de winter is het prettig als de Jacuzzi dichtbij huis staat. Omwille van afkoeling en vervuiling te voorkomen raden wij aan om een overkapping over uw vaste Jacuzzi te plaatsen en het pad naar het bubbelbad schoon te houden. Dit laatste voorkomt vervuiling en verontreiniging van het bubbelbad wanneer u erin stapt. Tevens is het gemakkelijk om een buitenkraan met afvoer te plaatsen in de buurt van het bubbelbad. Zodoende kunt u het bubbelbad gemakkelijk leeg laten lopen bij het vervangen van het water en weer opnieuw vullen.