Opblaasbaar Bubbelbad

Het opblaasbaar bubbelbad of spa vormt een relatief klein deel van het aanbod aan bubbelbaden, Jacuzzi’s en spa’s. Zoals de naam al doet vermoeden wordt een opblaasbaar bubbelbad opgeblazen met lucht. De meeste opblaasbaden zijn geschikt voor 4-6 personen, echter in de praktijk wordt een 4 persoons bubbelbad met 4 personen wel erg intiem. Een opblaasbaar bubbelbad wordt doorgaans binnen 10 minuten opgezet en opgeblazen met de pomp alvorens het bad gevuld kan worden. De verwaming van de opblaas spa’s zijn geïntegreerd in de (externe) pomp en verbruikt ongeveer 1500 – 2300 watt om 1-2,5 graden Celsius per uur te verwarmen. De opwarm snelheid is voornamelijk afhankelijk van de buitentemperatuur, beschutting en isolatie van de spa en de aanvang temperatuur van het water. Voor het afdekken van het bubbelbad wordt een eveneens dikke opblaasbare cover meegeleverd. Deze cover heeft een sterk isolerende werking aangezien de cover met lucht gevuld is en op het water ligt in gesloten toestand. Zodoende wordt de opwarming van het water versneld en de afkoeling vertraagd als de verwaming uit staat. De opblaas spa’s kunnen zowel jets als een bubbelfunctie bevatten, of een combinatie van beide.

Opblaasbaar Bubbelbad Onderhouden

De waterbehandeling bestaat voor de normale modellen uit reguliere chloor tabletten eventueel in combinatie met pH verhogende en verlagende middelen of een zoutwatersysteem. De circulatiepomp (ongeveer 60 watt) zorgt ervoor dat het water gefilterd wordt en het water schoon blijft. Het filter dient volgens fabrieksvoorschrift 3 keer per week gereinigd en eens in de 3 weken vervangen te worden. In de praktijk blijkt dat het filter vaker vervangen moet worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het gebruik en de water kwaliteit. Het bad zelf bestaat vaak uit een zeer sterke vezelstructuur gelamineerd met PVC wat het bad sterk en stabiel maakt, je kunt zelfs met meerdere personen op de rand zitten zonder dat het door zakt.

Opblaasbaar bubbelbad Intex Spa

Opblaasbaar bubbelbad met zoutwatersysteem

De luxere spa’s in dit segment bevatten een regenererend zoutwatersysteem, ook wel zoutelectrolyse genoemd. Hierdoor is het gebruik van chloor en anti alg middelen in je bubbelbad niet meer nodig is. Na het vullen van het bubbelbad wordt eenmalig een hoeveelheid zout aan het water toegevoegd waarna andere conserveringsmiddelen niet meer nodig zullen zijn. Het zoutwatersysteem zal dit speciale zwembadzout voor een deel omzetten in chloor wat weer gescheiden wordt door de elektrolysecel. Dit resulteert in een hoge kwaliteit zwembadwater zonder de nadelen van chloor. Tevens zal het bubbelbad niet zout aanvoelen omdat de dosis zout slechts een fractie is van de hoeveelheid zout in zeewater. Afhankelijk van de omstandigheden (temperatuur, spilwater etc.) kan een kleine aanvulling van het zout gedurende het seizoen noodzakelijk zijn.

Voordelen opblaasbaar bubbelbad

Een opblaasbaar bubbelbad heft een aantal aantrekkelijke voordelen ten opzichte van de vaste Jacuzzi’s van polyester. De prijs van een opblaasbaar bubbelbad varieert van 500,- tot 1200,- Euro afhankelijk van de opties en mogelijkheden. Een ander voordeel is dat het mogelijk is om het opblaasbare bubbelbad op te ruimen bij langdurige stilstand of tijdens de wintermaanden. Zodoende hoeft er deze maanden ook niet verwamd te worden, dit is een flinke besparing op de energiekosten in tegenstelling tot een reguliere jacuzzi. Dit laatste kan natuurlijk ook een nadeel zijn want over het algemeen wordt het afgeraden om opblaasbare spa’s buiten te laten staan in de winter. Dit in verband met de mogelijkheid van bevriezing van de pomp en leidingen.

Opblaas spa jacuzzi intex

Opblaas Bubbelbad merken

Het aanbod van opblaasbare bubbelbaden is relatief beperkt als het gaat om merken. De bekendste fabrikanten van de bubbelbaden zijn:

Voor de MSpa bubbelbaden heeft het NVWA een waarshuwing uitgegeven in verband met gevaar voor electrische schokken.