Luxe opblaasbaar bubbelbad in de tuin

Langzaam maar zeker nadert de lente weer en wordt het tijd om het terras schoon te spuiten, de tuin netjes te maken en de terras meubelen weer buiten te zetten. Misschien denkt u erover om dan toch echt dit jaar een bubbelbad aan te schaffen voor in de tuin voor de ultieme ontspanning na een dag werken of voor de gezellige zomeravonden met vrienden. De prijzen van bubbelbaden zijn de afgelopen jaren over het algemeen gedaald en is het assortiment flink uitgebreid in de breedte, van een tijdelijk en opblaasbaar bubbelbad in de tuin tot luxueuze zwemspa’s. Zo zijn er in alle prijscategorieën mogelijkheden om te kunnen genieten van de luxe van een eigen bubbelbad in de tuin.

Luxe opblaasbaar bubbelbad in de tuin

Wat dacht u bijvoorbeeld van de opstelling op onderstaande foto: een opblaasbaar bubbelbad in combinatie met houten vlonders, bankjes en een prachtig paviljoen met verlichting en andere accessoires? De prijs van een dergelijke opstelling zal variëren van zo’n 1.000 tot 1.500 euro, afhankelijk van het gekozen bubbelbad en paviljoen. Kijk ook eens bij uw locale bouwmarkt om ideeën op te doen voor de ondergrond, u kunt natuurlijk ook kiezen voor een betegelde ondergrond met verhoging, kunststof vlonders of misschien zelfs natuursteen. Houdt er wel rekening mee dat u een stevige ondergrond aanlet die het gewicht van een gvuld bubbelbad goed kan drage. Tevens is het belangrijk om de ondergrond recht aan te leggen zodat het bubbelbad niet scheef komt te staan met alle gevolgen van dien.

Opblaasbaar bubbelbad in de tuin

Een andere leuke tip voor iedereen die handig is, is om eens te kijken naar de mogelijkheden van steigerbuizen en tuin meubilair, eventueel in combinatie met steigerhout. Het is relatief simpel om je eigen paviljoen, hekje of meubels te maken met steigerbuizen tegen een relatief laag bedrag. Ook heeft u de mogelijkheid om zelf de maten te bepalen wat misschien wel het grootste voordeel is. Een opblaasbaar bubbelbad heeft doorgaans een diameter van 2 meter en het gemiddelde paviljoen is vaak niet groter als 3 tot 4 meter in doorsnede. U raadt het al, weinig ruimte dus om bijvoorbeeld een loungeset of zitplaatsen rond het bubbelbad te plaatsen.

Kosten opblaasbaar bubbelbad in de tuin

De kosten van een opblaasbaar bubbelbad in de tuin bestaan uit de aanschafkosten, energiekosten en de kosten voor water en waterbehandeling. Over het algemeen zijn opblaasbare bubbelbaden al te verkrijgen vanaf 500,- euro tot een veelvoud hiervan. De verschillen worden voornamelijk bepaald door het aantal massage jets, functionaliteit, material van het bad en de verwarmingscapaciteit. De energiekosten worden veelal bepaald door de verwarmingscapaciteit, isolatie van het bad en de plaatsing van het bubbelbad. Als u de tips om energie te besparen volgt dan kunt u de energiekosten enigszins beperken al is het wel aan te raden om het verbruik in de gaten te houden om verrassingen te voorkomen.

Lees hier meer over bubbelbad isolatie en bubbelbad energieverbruik.