Bubbelbad Waterbehandeling

Een goede bubbelbad waterbehandeling is nodig om het water schoon en hygiënisch te houden. Over het algemeen wordt dit bereikt door de toevoeging van verschillende bubbelbad chemicaliën al dan niet in combinatie met een ozonator. In een bubbelbad, Jacuzzi, spa of hottub is het nog belangrijker dan in een zwembad om een goede waterbehandeling toe te passen, dit vanwege de relatief hoge gebruiks frequentie, de hoge temperatuur en de toevoeging van zuurstof aan het water (bubbelen). Om de waarden van het water te meten kan gebruik gemaakt worden van test strips of electronische meetaparatuur voor chloor en pH. Wij hebben de minimale, maximale en streefwaarden van het bubbelbad water voor u op een rijtje gezet.

Bubbelbad Waterbehandeling

pH: 6,8 – 7,8 waarbij 7,2 de streefwaarde is.

Chloor: De streefwaarde voor chloor in een Jacuzzi ligt tussen de 1,5 tot 2 PPM wat gelijk staat aan 1,5 tot 2 gram per 1000 liter water.

Alkaliniteit: Tussen de 120-180 ppm

Calciumhardheid: tussen de 100-150 ppm

Voor een goede bubbelbad waterbehandeling is belangrijk om het chloor gehalte van het bubbelbad water wekelijks te controleren en zonodig aan te vullen. Eventueel vaker uitvoeren indien het bubbelbad of Jacuzzi veel gebruikt wordt. Alvorens er chloor aan het water wordt toegevoegd, is het belangrijk om de pH op peil te krijgen. Het controleren van de alkaliniteit dient maandelijks plaats te vinden. Zie ook de Bubbelbad Chemicaliën en Bubbelbad Onderhoud pagina voor meer informatie over de beschikbare bubbelbad chemicaliën en onderhoud aan uw Jacuzzi of bubbelbad.