Bubbelbad Onderhoud

De meeste bubbelbaden zijn erg onderhoudsvriendelijk. Over het algemeen beperkt bubbelbad onderhoud zich tot het reinigen en vervangen van filters, waterbehandeling en controle van de ozonator en eens in de twee jaar vervanging van de ozonbuizen indien uw Jacuzzi of bubbelbad is voorzien van een ozonator. Verder is het belangrijk om de werking van de ozonator te controleren, de kuip en het afdekzeil te reinigen en het hout te behandelen indien uw bubbelbad voorzien is van een houten omkasting. Wij zullen de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor u op een rijtje zetten.

bubbelbad onderhoud 2

Wekelijks bubbelbad onderhoud

Het is aan te raden om wekelijks het chloorniveau van het water te controleren en indien nodig aan te vullen. Bij intensief gebruik van het bubbelbad kan het nodig zijn om het chloor niveau vaker te controleren en aan te vullen. Verder kunt u de pH controleren en zonodig bij stellen met pH min of pH plus. Zorg altijd dat u eerst de pH op peil brengt en vervolgens het chloor niveau. Meer hierover leest u op deze pagina: Bubbelbad Chemicaliën. Reinig het filter met een tuinslang of onder de kraan, met speciale filterreiniger of een filterkammetje.

 • pH controleren
 • Chloor niveau controleren
 • Filter reinigen

Maandelijks bubbelbad onderhoud

Het maandelijkse bubbelbad onderhoud bestaat uit een controle van de alkaliniteit (tussen de 120-180ppm) en eventueel het verhogen van de alkaliniteit. Controleer verder de werking van de ozonator indien uw bubbelbad is voorzien van een ozonator.

 • Controleer alkaliniteit
 • Controleer werking ozonator

Kwartaal bubbelbad onderhoud

Het kwartaal onderhoud bestaat uit het vervangen van de filters, een nieuwe watervulling en het reinigen van het afdekzeil, de kuip en de leidingen. In tegen stelling tot wat vaak gezegd wordt, adviseren wij om het water ieder kwartaal te vervangen door een frisse vulling. Jacuzzi water bevat na verloop van tijd uitgewerkte chemicaliën, afgedode micro organismen zoals schimmels en bacterieën en algen. Zeker als u moeite heft (gehad) met het op peil houden van de chemicaliën en waterkwaliteit. Tevens bent u dan in de gelegenheid om de kuip en leidingen te reinigen met spa reiniger. Reiniger als laatste het afdekzeil.

 • Filters vervangen
 • Kuip en leidingen reinigen
 • Water vervangen
 • Afdekzeil reinigen

Jaarlijks bubbelbad onderhoud

Jaarlijks wordt geadviseerd om, indien van toepassing, het hout van de omkasting te behandelen om het te beschermen tegen de invloeden van zon, UV en bubbelbadwater.

 • Hout behandelen

Twee jaarlijks bubbelbad onderhoud

Iedere twee jaar dienen de ozonbuizen van de ozonator te worden vervangen. Controleer tevens de werking van de ozonator en reinig de injecteur. Breng uw ozonunit eventueel naar een specialist voor onderhoud indien u dit zelf niet kunt.

 • Ozonbuizen vervangen